← НАЗАД НА БОЗА
Кој е газда во куќата?

Кој е газда во куќата?

Колку е добро мажот да е “папучар”, а жената да е таа која ќе тресне со раката на маса и ќе каже “Доста е”? Неоддамна слушнав една теорија која вели...

Моето семејство | Нема коментари

Не го удирајте детето по газето!!!

Не го удирајте детето по газето!!!

Многу родители ќе се изненадат од насловот, но насловот е констатација и резултат од научно истражување, спроведено на универзитетот New Hampshire, на тема...

Моето семејство | Нема коментари

Како да ги натерате децата да јадат здрава храна?

Како да ги натерате децата да јадат здрава храна?

Најважно за растот и правилен развој на децата е да јадат здрава храна. Многу често родителите со соочуваат со проблем кој е многу тешко да се реши....

Моето семејство | Нема коментари

Внимавајте како, а не што му зборувате на бебето!

Внимавајте како, а не што му зборувате на бебето!

Според новите истражувања на британските научници, бебињата разбираат што нивните мајки зборуваат иако не го знаат јазикот на кој тие...

Моето семејство | Нема коментари

Кој кого повеќе сака?

Кој кого повеќе сака?

Не бадијала се кажува дека бебињата се преслатки – и кучињата сакаат да ги бакнуваат. Ова е единаесет месечната Џејден со својот најдобар пријател...

Моето семејство | Нема коментари

Ангелчиња во снегот

Ангелчиња во снегот

Кој најмногу му се радува на снегот? Со сигурност тоа се децата. Интересна е гледката кога тие се валкаат во снегот и се обидуваат да направат некаква...

Моето семејство | Нема коментари

Неколку работи кои можеби не сте ги знаеле бебињата

Неколку работи кои можеби не сте ги знаеле бебињата

Без разлика на бројот на совети кои ги добивате од вашата мајка, баба, сестра... сепак чувствувате доза на неподготвеност и страв кога треба вашето бебе...

Моето семејство | Нема коментари

Кого повеќе сакаш мама или тато ?

Кого повеќе сакаш мама или тато ?

Има ли поголема среќа за родителите кога разговараат и го слушаат своето чедо. За родителите нема поголема радост и восхит кога ги слушаат бисерите и...

Моето семејство | Нема коментари

Божиќ – јачината на семејната традиција

Божиќ – јачината на семејната традиција

Божиќ како еден од најголемите христијански празници одсекогаш бил можност за создавање на здрави семејства. Семејствата за време на овој празник...

Моето семејство | Нема коментари

Најважни состојки на среќниот брак се…

Најважни состојки на среќниот брак се…

Најверојатно сте слушнале барем десеттина мислења што е тоа што некој брак го прави успешен. Неодамнешното истражување покажало дека великодушноста е...

Моето семејство | Нема коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk